Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Regenerative refugier: filosofiske fristeder 3

april 1, 2023 @ 8:00 - april 6, 2023 @ 17:00

30000kr. ekskl. moms

For mennesker og ledere, der dyrker stilhed & fordybelse i naturens favn

Introduktion til de regenerative refugier

Ordet ”refugium” kommer af latin ’tilflugt, tilflugtssted’ med den egentlige betydning af at ”flygte tilbage” til et sted, hvor man kan søge hvile, åndelig hjælp eller arbejdsro.
I den forstand sigtes der efter at indstifte en række human-økologiske områder, som giver deltagerne nogle nye levevilkår, der afviger fra de normale omgivelser, og således virker som øer og åndehuller, hvor det er muligt ikke bare at overleve, og få luft, men at leve på ny … i sidste ende med ambitionen og målsætningen om, at disse fristeder kan fungere som sprednings-centre for nyt liv.
Som for planter og dyr handler det om at kunne ”overvintre” på disse asylcentre og andagtssteder, til klimaet er blevet mildere derhjemme.

Hvad angår den filosofiske prægning og inspiration trækker dette fra den oprindelige betydning af det græske ord ”Theoria”, som sigter på anskuelse og kontemplation samt tankemæssig bøn. Vi har valgt at lade os inspirere af følgende former for ”teoretisk filosofi”:

Refugium 3: Fra Heidegger til Deleuze; med fokus på lytning til samvittighedens tavse sigen og værens stemme (at følge flugtlinjernes lysninger i potentialernes uskelnelighedszoner)

Regenerativt refugium 3: 6-dages internat i Schwarzwald og en tur til Paris på hjemvejen (Heidegger og Deleuze)

Her fokuserer vi på og arbejder med at lytte til samvittighedens tavse sigen, lader os føre af værens kald samt dyrker de lysninger vi måtte måde på vejen, og erfare hvad disse kan gøre ved os … hvorved vi lader os inspirere af væsentlige skrifter fra Heideggers tidlige og sene forfatterskab. Endvidere udforsker vi vores/den væren vi møder op som, når vi stimler sammen og rundt i en storby i al dens flugtlinje-hurlumhej og potentielle uskelnelighed. Således dyrker vi med inspiration fra Deleuze forskellene og knopskydningerne, og dermed hvorfor og hvordan man som menneske forlader sit yndet opholdssted.

Prisen er inklusive ophold og forplejning samt transport

Tilmelding her

Detaljer

Start:
april 1, 2023 @ 8:00
Slut:
april 6, 2023 @ 17:00
Pris:
30000kr. ekskl. moms

Arrangør

Kim Gørtz
Telefon
30561860
E-mail
kgz@promentum.dk

Sted

Promentum
Kompagnistræde 34, 4. sal
København, 1208 Danmark
+ Google Maps
Telefon
31616026