Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Regenerative refugier: filosofiske fristeder 4

juni 1, 2023 @ 8:00 - juni 7, 2023 @ 17:00

35000kr. ekskl. moms

For mennesker og ledere, der dyrker stilhed & fordybelse i naturens favn

Introduktion til de regenerative refugier

Ordet ”refugium” kommer af latin ’tilflugt, tilflugtssted’ med den egentlige betydning af at ”flygte tilbage” til et sted, hvor man kan søge hvile, åndelig hjælp eller arbejdsro.
I den forstand sigtes der efter at indstifte en række human-økologiske områder, som giver deltagerne nogle nye levevilkår, der afviger fra de normale omgivelser, og således virker som øer og åndehuller, hvor det er muligt ikke bare at overleve, og få luft, men at leve på ny … i sidste ende med ambitionen og målsætningen om, at disse fristeder kan fungere som sprednings-centre for nyt liv.
Som for planter og dyr handler det om at kunne ”overvintre” på disse asylcentre og andagtssteder, til klimaet er blevet mildere derhjemme.

Hvad angår den filosofiske prægning og inspiration trækker dette fra den oprindelige betydning af det græske ord ”Theoria”, som sigter på anskuelse og kontemplation samt tankemæssig bøn. Vi har valgt at lade os inspirere af følgende former for ”teoretisk filosofi”:

Refugium 4: Fra logos til mytos; med fokus på bevægelserne fra den platoniske arv og formmæssighed til drømmenes hule-landskaber (at møde hypnosen, hvilen, ideerne, fantasierne og fobierne)

Regenerativt refugium 4: 7-dages internat hovedsageligt på Limnos (og Athos) (fra logos til mytos)

Her fokuserer vi på og arbejder med bevægelserne fra den platoniske arv og gæld udi formernes og ideernes, abstrakte verden, og tager den indsigt og erkendelsesrejse alvorligt som beror på at lade sig gribe af de impulser, som får os til at vandre ud af hulen og indse altings største sammenhæng; mødet med det gode i tilværelsen. Endvidere bebor og opholder vi os mytologisk set i huler, der indvarsler arbejdet med drømmenes verden og budskaber, hvor vi derfor nærmere bestemt vil fokusere på bevidsthedens hypnotiske tilstande, hvilens stemningslag, fantasiernes betydninger og fobiernes dybe tegn på tilværelsens transformerende bevægelser.

Prisen er inklusive ophold og forplejning samt transport

Tilmelding her

Detaljer

Start:
juni 1, 2023 @ 8:00
Slut:
juni 7, 2023 @ 17:00
Pris:
35000kr. ekskl. moms

Arrangør

Kim Gørtz
Telefon
30561860
E-mail
kgz@promentum.dk

Sted

Promentum
Kompagnistræde 34, 4. sal
København, 1208 Danmark
+ Google Maps
Telefon
31616026