Mads Højmark

Chefkonsulent, Djøf

“Jeg ser et stærkt, regenerativt potentiale i at genforbinde logos med mythos. Centralt i min personlige livsmission står en ærbødig afskjuling af det myto-filosofiske krydsfelt. Jeg er optaget af, hvad der sker, når den menneskelige evne til abstraktion og refleksion bringes tilbage til den eksistentielle undrens mulighedssvangre moderskød. Der, hvor filosofien ifølge både Platon og Aristoteles tager sin begyndelse. En forundring, thaumazein, som selv har sin præ-refleksive urgrund i de mytologiske narrativers sanselige sindbilledsprog. I polspændingen mellem mythos og logos skimter jeg et thaumaturgisk telos, en forudbestemmelse til underfrembringelse, som jeg gerne vil være med til at virkeliggøre. For verden er et stort under, og vi er en del af det. Dette mega thauma ønsker jeg at ære og nære, udfolde og opretholde — alene og sammen med andre. Derfor er jeg med i Det Regenerative Råd.”

Om Mads

Mads har i mere end 15 år arbejdet med udvikling af ledere, medarbejdere og organisationer. Han er cand.phil. i filosofi fra SDU, systemisk proceskonsulent fra Attractor, certificeret i forskellige erhvervstest og individuelt EMCC-akkrediteret samtalepraktiker.

Til daglig fungerer Mads som chefkonsulent i Djøf, hvor han i rollerne som coach, rådgiver, underviser og facilitator virker for at fremme det meningsfulde arbejdsliv. Derudover er han bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Filosofisk Praksis og indehaver af foretagendet THAUMAS Eksistens & Undren — det filosofiske liv i mytologisk perspektiv.